Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@00:38:44 GMT

پارچی که گوشت خوار است

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۸۸۱۳

پارچی که گوشت خوار است

گیاهان گوشتخوار در حال حاضر بسیار جذاب هستند، اما گیاهی که به تازگی کشف شده است، رفتار عجیب دارد. یک نوع گیاه پارچ شکل است و طعمه‌هایی را که در زیر زمین زندگی می‌کنند، شکار می‌کند.

معمولاً گیاهان پارچ شکل، حشرات را از طریق برگ‌های اصلاح‌شده‌ای که در بالای زمین رشد می‌کنند، جذب و صید می‌کنند. این زائده‌های پارچ‌شکل با جهت عمودی تقریباً استوانه‌ای، دارای یک قسمت بالای باز و یک پایین محصور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حشراتی مانند مگس ابتدا توسط رنگدانه‌های جذاب یا شهد به داخل کشیده می‌شوند، اما پس از فرود بر روی لبه صاف پارچ می‌لغزند. آن‌ها به پایین پارچ می‌افتند و در حوضچه‌ای از آب جمع آوری شده غرق می‌شوند. سپس بدن آن‌ها حل می‌شود و توسط گیاه هضم می‌شود.

در سال ۲۰۱۲ یک گروه بین المللی از دانشمندان، گیاهان پارچ شکل را در منطقه‌ای از بورنئو مشاهده کردند که در ابتدا به نظر می‌رسید که کاملاً فاقد مخروط پارچ شکل هستند.

با این حال، پس از بررسی‌های بیشتر، محققان دریافتند که آن گیاهان دارای شاخه‌های زیرزمینی هستند که از پارچ‌های زیرزمینی پشتیبانی می‌کنند. پارچ‌ها که در حفره‌های زیرزمینی یا مستقیماً در خاک رشد می‌کردند، به طول ۱۱ سانتی‌متر (۴.۳ اینچ) می‌رسیدند و طعمه‌های ساکن در خاک مانند مورچه‌ها، کنه‌ها و سوسک‌ها را شکار می‌کردند.

اکنون این گیاهان به عنوان گونه‌ای منحصر به فرد از گیاه پارچ شکل طبقه‌بندی شده‌اند که به نام Nepenthes pudica نامیده می‌شود - قسمت آخر این نام از کلمه لاتین pudicus مشتق شده است که به معنای "شرم‌انگیز" است.

اعتقاد بر این است که گیاهان پارچ‌های زیرزمینی را در پاسخ به زیستگاه خشک بالای پشته خود در ارتفاع بالا تکامل دادند، جایی که آب کمیاب است و حشرات بالای زمین اغلب کم هستند. میشل گلوس یکی از اعضای تیم، دانشجوی دکترا در دانشگاه بریستول، گفت: فرض می‌کنیم که حفره‌های زیرزمینی شرایط محیطی پایدارتری از جمله رطوبت دارند و احتمالاً طعمه‌های بالقوه بیشتری در دوره‌های خشک وجود دارد.

مقاله‌ای در مورد این تحقیق - که توسط پروفسور مارتین دانچاک از دانشگاه پالاکی اولوموک در جمهوری چک رهبری شد - اخیراً در مجله PhytoKeys منتشر شده است.

 

منبع: سایت نیواطلس

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۸۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند گفت: امسال برای نخستین‌بار ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع آبی و دیم شهرستان نهاوند برداشت می‌شود.

توکل آبشناس در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای نخستین‌بار ۳۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی آبی و دیم شهرستان نهاوند، امسال به کشت هفت نوع گیاه دارویی اختصاص یافته است.

وی تصریح کرد: بیش از ۳۲۰ تن انواع گیاهان دارویی در مزارع آبی و دیم این شهرستان برداشت می‌شود که همه این محصولات ارزش صادرات دارند و پیش‌بینی می‌شود بیش از یک میلیون دلار ارزآوری به استان و شهرستان داشته باشد.

آبشناس اضافه کرد: به منظور جلوگیری از تعرض به عرصه‌های منابع طبیعی، مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی و ترویج کاشت محصولات کم‌آب‌بر، امسال برای نخستین بار برخی از کشاورزان نهاوندی گیاهان دارویی کاشته‌اند.

وی در ادامه به افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند اشاره کرد و گفت: کشت دانه‌های روغنی کلزا به عنوان گیاهی دارویی، کم‌آب‌بر و ضروری برای تولید روغن امسال در شهرستان نهاوند دو برابر شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند تأکید کرد: امسال ۶۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت کلزا اختصاص یافته که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی کم‌آب‌بر بودن، قرار گرفتن در تناوب با کشت گندم، داشتن قیمت تضمینی خرید از سوی دولت و مفید بودن برای تغذیه زنبورعسل را از جمله مزایای کشت کلزا عنوان کرد.

آبشناس با اشاره به اینکه محصول کلزا همه ساله در پاییز کشت و در خرداد برداشت می‌شود، یادآور شد: از سیاست‌های اصولی جهادکشاورزی ترویج کشت محصولات کم‌آب‌بر مانند کلزا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگرانی اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار + تصاویر
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • اعتراف یک کارگردان: من از نزول خوار‌ها پول می‌گرفتم تا...
  • اعتراف یک کارگردان: من از نزول خوار‌ها پول می‌گرفتم
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار