Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@19:32:11 GMT

گیاه گوشت خوار چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۸۸۳۸

گیاه گوشت خوار چیست؟

گیاهان گوشتخوار در حال حاضر بسیار جذاب هستند، اما گیاهی که به تازگی کشف شده است، رفتار عجیب دارد. یک نوع گیاه پارچ شکل است و طعمه‌هایی را که در زیر زمین زندگی می‌کنند، شکار می‌کند.

معمولاً گیاهان پارچ شکل، حشرات را از طریق برگ‌های اصلاح‌شده‌ای که در بالای زمین رشد می‌کنند، جذب و صید می‌کنند. این زائده‌های پارچ‌شکل با جهت عمودی تقریباً استوانه‌ای، دارای یک قسمت بالای باز و یک پایین محصور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حشراتی مانند مگس ابتدا توسط رنگدانه‌های جذاب یا شهد به داخل کشیده می‌شوند، اما پس از فرود بر روی لبه صاف پارچ می‌لغزند. آن‌ها به پایین پارچ می‌افتند و در حوضچه‌ای از آب جمع آوری شده غرق می‌شوند. سپس بدن آن‌ها حل می‌شود و توسط گیاه هضم می‌شود.

در سال ۲۰۱۲ یک گروه بین المللی از دانشمندان، گیاهان پارچ شکل را در منطقه‌ای از بورنئو مشاهده کردند که در ابتدا به نظر می‌رسید که کاملاً فاقد مخروط پارچ شکل هستند.

با این حال، پس از بررسی‌های بیشتر، محققان دریافتند که آن گیاهان دارای شاخه‌های زیرزمینی هستند که از پارچ‌های زیرزمینی پشتیبانی می‌کنند. پارچ‌ها که در حفره‌های زیرزمینی یا مستقیماً در خاک رشد می‌کردند، به طول ۱۱ سانتی‌متر (۴.۳ اینچ) می‌رسیدند و طعمه‌های ساکن در خاک مانند مورچه‌ها، کنه‌ها و سوسک‌ها را شکار می‌کردند.

اکنون این گیاهان به عنوان گونه‌ای منحصر به فرد از گیاه پارچ شکل طبقه‌بندی شده‌اند که به نام Nepenthes pudica نامیده می‌شود - قسمت آخر این نام از کلمه لاتین pudicus مشتق شده است که به معنای "شرم‌انگیز" است.

اعتقاد بر این است که گیاهان پارچ‌های زیرزمینی را در پاسخ به زیستگاه خشک بالای پشته خود در ارتفاع بالا تکامل دادند، جایی که آب کمیاب است و حشرات بالای زمین اغلب کم هستند. میشل گلوس یکی از اعضای تیم، دانشجوی دکترا در دانشگاه بریستول، گفت: فرض می‌کنیم که حفره‌های زیرزمینی شرایط محیطی پایدارتری از جمله رطوبت دارند و احتمالاً طعمه‌های بالقوه بیشتری در دوره‌های خشک وجود دارد.

مقاله‌ای در مورد این تحقیق - که توسط پروفسور مارتین دانچاک از دانشگاه پالاکی اولوموک در جمهوری چک رهبری شد - اخیراً در مجله PhytoKeys منتشر شده است.

 

منبع: سایت نیواطلس

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۸۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پژوهشگران در آلمان برای تحقیق خود نشانه‌های شیمیایی موجود در استخوان‌ها و دندان‌های مختلف به‌جا مانده از هفت نفر مربوط به حدود ۱۵ هزار سال پیش در غاری در خارج از روستای تافورالت در شمال شرقی مراکش را مورد بررسی قرار دادند.

تجزیه و تحلیل این بقایا وجود عناصری نظیر کربن، نیتروژن، روی، گوگرد و استرانسیم را ثابت کرد که نشان‌دهنده نوع و مقدار گیاهان و گوشت مصرفی آنها بود.

بقایای گیاهان خوراکی وحشی مختلف از جمله بلوط شیرین، دانه کاج، پسته، جو دوسر و حبوبات در بقایای این انسان‌ها یافت شد. دانشمندان می‌گویند وعده غذایی اصلی این انسان‌ها، بر اساس بقایای استخوانی کشف شده در غار، گونه‌ای حیوانی به نام «گوسفند بربری» بوده است.

موبتهج، محقق باستان‌شناسی در موسسه ماکس پلانک آلمان و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: «تصور غالب این بوده است که رژیم غذایی شکارچیان عمدتاً از پروتئین‌های حیوانی تشکیل شده است. با این حال، شواهد تازه به دست آمده نشان می‌دهد که گیاهان بخش بزرگی از منوی غذایی شکارچیان را تشکیل می‌داده‌اند.»

بکلرویا ژائوئن، باستان ژئوشیمی‌دان در موسسه تحقیقات ملی فرانسه و یکی از نویسندگان مطالعه، در این باره گفت: «این مهم است زیرا نشان می‌دهد که احتمالاً چندین اجتماع انسانی در جهان قبل از توسعه کشاورزی شروع به گنجاندن مقدار قابل توجهی از گیاهان در رژیم غذایی خود کرده بودند.»

بقایای استخوانی یافت‌شده متعلق به انسان‌های فرهنگ باستانی ایبروماوروسی بودند، شکارچیانی که از حدود ۲۵ تا ۱۱ هزار سال پیش در بخش هایی از مراکش و لیبی زندگی می کردند. شواهد نشان می‌دهد که غار به عنوان محل زندگی و دفن آن‌ها بوده است.

به گفته محققان این افراد در بخش زیادی از سال از غار استفاده می‌کردند، امری که نشان‌دهنده سبک زندگی کم‌تحرک‌تر آنها و پرسه زدن کمترشان در طبیعت برای جستجوی منابع است.

حفره‌های دندانی این انسان‌ها که بیانگر مصرف گونه‌های گیاهی نشاسته‌ای است همچنین نشان می‌دهد آن‌ها از گیاهان وحشی که در فصول مختلف سال می‌رسیده‌اند استفاده می‌کردند.

پژوهشگران دریافتند ایبروماوروسی‌ها فقط از گیاهان وحشی تغذیه می‌کرده‌اند. آن‌ها هرگز کشاورزی را توسعه ندادند و این تحول بزرگ بشری نسبتاً دیر به شمال آفریقا آمد.

محققان با مقایسه ترکیب شیمیایی دندان دو نوزاد یافت‌شده، به تغییراتی در رژیم غذایی نوزاد در طول زمان پی‌ برده‌اند. آنان می‌گویند شواهد حاکی از مصرف غذاهای جامد در حدود ۱۲ ماهگی بود، به طوری که نوزادان زودتر از حد انتظار برای یک جامعه قبل از کشاورزی از شیر گرفته شده بودند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • اعتراف یک کارگردان: من از نزول خوار‌ها پول می‌گرفتم تا...
  • اعتراف یک کارگردان: من از نزول خوار‌ها پول می‌گرفتم
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • چهارمین نمایشگاه گلخانه‌سازی، گل و گیاه چهارمحال و بختیاری
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • طرز تهیه خورشت کنگر مخصوص مرحله به مرحله