Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی با انتشار گزارشی تحت عنوان سطح، تولید و عملکرد محصولات زراعی سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ جزییاتی از وضعیت بخش کشاورزی کشور را منتشر کرد.

به گزارش جماران، در ادامه این گزارش به مهم‌ترین نتایج این پژوهش می‌پردازیم:

نیمی از زمین‌های ایران تنها ۷.۷ درصد محصولات کشاورزی را تامین کرده‌اند

بر اساسی این گزارش در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ سطح زیر کشت محصولات زراعی حدود ۱۱ میلیون هکتار بوده است که از این مقدار ۵۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴۵ درصد متعلق به زمین‌های دیم و ۴۹.۵۵ درصد زمین آبی بوده است.

در ادامه این گزارش از سهم اندک زمین‌های زیر کشت دیم از محصولات نهایی پرده برداشته شده است به طوری که تنها ۷.۶۳ درصد از محصولات زراعی برداشت شده از طریق این زمین‌ها برداشت شده است.

از ۱۱ میلیون هکتار زمین زیر کشت، ۸۰.۱۸ درصد به کشت غلات، ۳.۷۹ درصد به کشت حبوبات، ۴.۸۶ درصد به کشت محصولات صنعتی، ۲.۹۶ به کشت سبزیجات، ۱.۳ درصد به کشت نباتات علوفه‌ای و ۰.۴۹ درصد به سایر موارد اختصاص داشته است.

در جدول زیر سهم هرکدام از بخش‌های بالا از تناژ محصول نهایی کشور قابل مشاهده است.

کدام استان‌ها بیشترین محصول را تولید می‌کنند؟

بنا بر اطلاعات این گزارش، استان‌های خوزستان، فارس، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و تهران بیشترین سهم را در وزن محصولات نهایی کشاورزی به خود اختصاص داده‌اند. حضور استان‌های فارس، اصفهان و خراسان رضوی در در رتبه‌های بالای تولید محصولات کشاورزی در حالی است که این سه استان به ترتیب رتبه‌های ۳، ۱۶ و ۱۱ را در بین سطح زیرکشت استانی به خود اختصاص داده‌اند یعنی تمرکز تولید در استان‌هایی است که هم آب و هوای خشک دارند و هم سطح زیر کشت کمتری به خود اختصاص داده‌اند. بالا بودن سهم تولیدات کشاورزی در این استان‌ها به دلیل دارا بودن زمین‌های زراعی آبی است.

اما از سوی دیگر استان کهگیلویه و بویر احمد با دارا بودن آب و هوای کوهستانی و منابع آبی فراوان در رتبه آخر میزان وزنی تولید محصولات کشاورزی قرار گرفته است. استان‌هایی نظیر اردبیل، کردستان، چهارمحال و بختیاری و گیلان نیز علی رغم دارابودن مزایای کشاورزی، در نیمه دوم این جدول حضوردارند.

سهم زمین‌های آبی و دیم در هر استان

بر اساس اطلاعات موجود در گزارش وزارت جهاد کشاورزی میتوان به یک جدول جامع در خصوص سهم زمین‌های زراعی و دیم در هر استان در سال ۱۳۹۹ با نگاهی به شرایط اقلیمی آن (بر اساس نقشه رسمی اطلس سازمان نقشه برداری) دست یافت.

 

 

 

 

منبع: فرارو

کلیدواژه: کشاورزی درصد به کشت زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۸۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین

مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترك ایران و چین گفت: به طور کلی و در سال های گذشته بیش از ۳۳درصد صادرات غیرنفتی به چین داشتیم، بزرگترین بازار كالای صادراتی ما چین است البته تركیب صادراتی ما به همه كشورها بر اساس امار گمرك بیش از ۸۰ درصد كالا بر اساس مواد نفتی و معدنی و خام فروشی است؛ بغیر از صادرات ما به به عراق و افغانستان كه تولیدی بوده است.

حریری تصریح کرد: ۹۱ درصد كالای صادراتی ما به چین از فراورده های نفتی است كه اصولا در تركیب صادرات مشكل داریم. در بازار های بین المللی كیفیت و قیمت اهمیت دارد؛ پسته و زعفران ما از نظر كیفی رقیب ندارد كه بازار دست ایران است.

او با بیان اینكه ۱۸ سال پیش با برگزاری سمینار فرصتها و چالشهای صادرات به چین را بررسی كردیم گفت: حدود ۵سال پیش بر كالاهای ساخته شده با رفع موانع و اشكالات صادرات به چین كارهایی انجام شد تا با گرفتن مجوزها میگو و ماهی، انجیر، سیب و مركبات، فرش و صنایع دستی،سفال همدان، لبنیات، پای مرغ و زعفران بعنوان كالای غذایی صادرات انجام شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: میزان صادرات کشورمان به چین در طول یکسال اخیر ۹۰ درصد محصولات خام پتروشیمی و معدنی بوده كه در سال های اخیر با پیدا كردن بازارهای متنوع در این كشور به سمت صادرات غیرنفتی پیش رفته ایم.

رئیس اتاق مشترك ایران و چین لیست كالای صادراتی ایران به چین را بسیار متنوع دانست و بیان داشت: سال گذشته ماشین الات الیاف نانو و هایتك به چین صادر كردیم و درصدد پیداكردن بازاری برای اقلام جدیدی مثل آبمیوه ها، كفش دست سوز و شیرینی و شكلات، در حوزه ظروف آشپرخانه پلیمری كه تولیدات به روزی هم داریم، فروش پوشاك مردانه با برندهای معتبر متمركز شده ایم.

وی اظهار امیدواری كرد: همه كالاهای تولید كشور كه در فرایند تولید میزان ارز آن كمتر از ۲۵ درصد هزینه كالا را داشته باشد و میزان رقابت بزرگی در بازار خواهد داشت را برای صادرات آماده كنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین