Web Analytics Made Easy - Statcounter

باستان شناسان اخیراً به مجموعه‌ای از "ردپای ارواح" مرموز در یکی از نمکزار‌های صحرای یوتا برخوردند. این رد‌های باستانی غیرمعمول به این دلیل که فقط پس از باران قابل مشاهده هستند به نام ردپای ارواح نام گذاری شده اند.

بر اساس گزارش لایو ساینس این ردپا‌ها وقتی پر از رطوبت می‌شوند و رنگ آن‌ها تیره‌تر می‌شود، قابل مشاهده هستند و بعد از آنکه در خوردشید خشک شوند، دوباره ناپدید می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان به طور تصادفی در اوایل ماه جولای هنگامی که قصد رفتن به یک مکان باستان‌شناسی دیگر را داشتند این تأثیرات غیرعادی را کشف کردند. این تیم در ابتدا تنها تعداد انگشت شماری از این ردپا‌ها را پیدا کردند، اما بعد از کاوش‌های بیشتر با رادار‌های زمین نفوذ، حداقل ۸۸ ردپای فردی مربوط به رده‌های مختلف سنی را پیدا کردند. تکنیک رادار زمین نفوذ یا GPR با پرتاب امواج رادیویی به داخل زمین کار می‌کند.

این آثار حداقل ۱۰ هزار سال توسط پای برهنه انسان به جا مانده است. با این حال، محققان گمان می‌کنند که قدمت این ردپا‌ها به ۱۲ هزار سال قبل برمی‌گردد. این کشف هنوز در یک مجله معتبر منتشر نشده است، زیرا محققان هنوز در حال تجزیه و تحلیل ردپا‌ها هستند.

صحرای دریاچه بزرگ نمک، زمانی توسط یک دریاچه بزرگ و نمکی پوشیده شده بود. این دریاچه باستانی به دلیل تغییرات آب و هوای زمین که در پایان آخرین عصر یخبندان ایجاد شد، به آرامی خشک شد و نمک‌هایی را که زمانی در آب حل می‌کردند، بر جای گذاشت. در مدت زمانی که این دریاچه در حال تبدیل به نمکزار‌های خشک بود، این منطقه برای مدت کوتاهی به یک تالاب بزرگ تبدیل شده بود و انسان‌های باستان آن را اشغال کرده بودند.

با راه رفتن مردم در آب‌های کم عمق، شن و ماسه به سرعت در پشت سرشان جای رد پای آن‌ها را پر می‌کرد. درست مثل اتفاقی که در هنگام راه رفتن لب ساحل تجربه می‌کند. اما زیر ماسه، لایه‌ای از گل وجود داشت که پس از پر شدن، رد پا را دست نخورده نگه می‌داشت.

محققان می‌گویند که این نوع اکتشافات مهم هستند، زیرا شواهد مستقیمی از سکونت انسان در این منطقه محسوب می‌شوند و تعداد آن‌ها بسیار بیشتر از سایر اکتشافات باستان شناسی مجاور هستند.

بیشتر بخوانید

کشف سر بریده شده مومیایی مصری در خانه پزشک انگلیسی

 

باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی اخبار داغ فضای مجازی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ردپای باستانی کشف باستان شناسی ردپا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۰۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بقایای یک سکونتگاه 7 هزارساله در صربستان (+عکس)

 باستان‌شناسان یک سکونتگاه بزرگ نوسنگی ۷۰۰۰ ساله را نزدیک روستای یارکوواتس در صربستان کشف کرده‌اند. این کشف توسط تیمی از Cluster of Excellence ROOTS انجام شد؛ طرحی که توسط چندین موسسه تحقیقاتی از سراسر جامعه دانشگاهی راه‌اندازی شد. 

به گزارش فرادید، یک مطالعه ژئوفیزیکی منجر به کشف یک سکونتگاه ۱۳ هکتاری با خندق‌های دفاعی نزدیک رودخانه تیمیز در استان وویوودینا صربستان شد. بر اساس اشیایی که در محل پیدا شدند، این سکونتگاه با فرهنگ وینچا مرتبط است؛ مردمان دوره نوسنگی که در جنوب شرقی اروپا بین ۵۴۰۰ تا ۴۵۰۰ قبل از میلاد می‌زیستند.

این فرهنگ که Vinča-Belo Brdo نام‌گذاری شده، بیشتر به دلیل ساخت سکونتگاه‌های بزرگ شناخته شده که بسیاری از آن‌ها به طور قابل‌توجهی بزرگ‌تر از سایر سکونتگاه‌های فرهنگی معاصر خود در اروپا بودند. 

فین ویلکس، دانشجوی دکترا و از رهبران تیم می‌گوید: «سکونتگاهی به این بزرگی واقعا دیدنی است. داده‌های ژئوفیزیکی هم به ما ایده روشنی از ساختار ۷۰۰۰ ساله محوطه می‌دهند.» 

ناهنجاری‌های زاویه‌دار سیاه که در فیزیک زمین آشکار است، گواه تعداد زیادی خانه‌های سوخته است، به این معنا که شاید این شهرک در جریان درگیری رها یا ویران شده باشد. 

شواهد باستان‌شناسی از دیگر مکان‌های وینچا، باستان‌شناسان را به این حدس سوق داده که رقابت بین‌گروهی، درگیری و خشونت احتمالی، شاید از ویژگی‌های این منطقه در دوره نوسنگی بوده است. 

آثار مادی فرهنگ بنات (۵۴۰۰-۴۴۰۰ قبل از میلاد) نیز در این محل کشف شده است؛ مردمی محلی که در منطقه بنات در حوضه پانونی ظاهر شدند. فین ویلکس می‌گوید: «این نیز قابل‌توجه است، چون تنها چند سکونتگاه با آثاری از فرهنگ بنات از صربستان کنونی شناخته شده است.» 

این تیم در طول همین کمپین تحقیقاتی، چندین ویژگی مدور از دوران نوسنگی پسین را در مجارستان به همراه شرکایی از موزه یانوس پانونیوس در پچ بررسی کردند. این به اصطلاح «راندِل‌ها» به فرهنگ لِنگیل (۵۰۰۰/۴۹۰۰-۴۵۰۰/۴۴۰۰ قبل از میلاد) نسبت داده می‌شوند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کشاورزی و سیستم‌های آبیاری ایران باستان
  • ردپای زن معتاد در قتل شوهر خواهرش
  • کشف سلاح عجیب از شکارچیان حیات وحش/ عکس
  • هشت شکارچی متخلف در گچساران دستگیر شدند
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • کشف بقایای یک سکونتگاه 7 هزارساله در صربستان (+عکس)
  • ردپای مسی روی شش گل!
  • یک کشف علمی از جنس اشعار «خیام»؛ فسیل انسان در حمّام خانۀ شما! (+عکس)