Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@22:36:00 GMT

فرانسه؛ تبدار خشکسالی بزرگ

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۵۵۶۲۶

فرانسه؛ تبدار خشکسالی بزرگ

سومین موج گرمای بی‌سابقه در فرانسه همچنان ادامه دارد و با تشدید دما، خشکسالی تقریبا تمامی بخش‌های این کشور اروپایی را متاثر و آن را گرفتار بزرگترین خشکسالی از اواسط قرن بیستم تاکنون کرده است.

به گزارش روز دوشنبه ایران اکونومیست، سومین موج گرمای امسال که از ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد) آغاز شد، در سراسر فرانسه ادامه دارد و خشکسالی را تشدید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خشکسالی که امروز تقریباً سراسر این کشور را تحت تأثیر قرار داده به سطحی تاریخی و بی‌سابقه رسیده است.

به گزارش روزنامه فرانسوی «لو موند»، رطوبت خاک که یکی از شاخص‌های خشکسالی است، از ۱۹ ژانویه (۲۹ دی) تاکنون کمتر از حد نرمال (متوسط ​​مقدار در دوره ۱۹۹۱-۲۰۲۰) بوده و از آن به بعد وضعیت رو به وخامت گذاشته است. از ۱۷ ژوئیه (۲۶ تیرماه) این شاخص به رکورد خشکسالی در سال های گذشته رسید و از ۶ اوت (۱۵ مرداد) رکورد خشکسالی سال ۱۹۵۸ را نیز پشت سر گذاشت و تابستانی خشک تر از سال ۱۹۷۶ را در فرانسه رقم زد.

کریستین ویل (Christian Viel) اقلیم‌شناس فرانسوی وضعیت موجود را حاصل ترکیب دو عامل اصلی می‌داند: کمبود بارش در بدترین زمان ممکن.  

پیشتر فرانسه دوره‌های خشکسالی را تجربه کرده بود اما این بار همزمانی این دوره خشکسالی با کمبود بارش وضعیت وخیم‌تر از گذشته را ایجاد کرده است. گرمای هوا در بهار امسال خاک را در مقایسه با خشکسالی سال ۱۹۷۶ خشک تر کرده است. هوای فرانسه در بهار آن سال ۱.۷ درجه سانتی گراد خنک‌تر بود و در نتیجه تبخیر کمتری از سطح خاک صورت گرفته بود.

امروز سراسر فرانسه با مساله کمبود رطوبت خاک های سطحی مواجه شده و هیچ استانی از خشکسالی در امان نمانده است.

بیشتر بخش‌های کلانشهری (۷۲ از ۹۶) در وضعیت خشکسالی خاک بیش از دو برابر بیشتر از حد معمول (بیش از ۵۰٪ در نقشه) و حتی تقریباً سه برابر خشک‌تر در بخش نرماندی (Normandie) و استان آلپ کوت دازور (Provence-Alpes-Côte d’Azur) و کورس (Corse) به سر می‌برند.

محدودیت‌های بی‌سابقه در استفاده از آب

هشدارهای کم‌آبی و نیز بی‌آبی در ۹۳ بخش شهری در فرانسه دولت را به اتخاذ تدابیر بی‌سابقه و در چهار سطح واداشته است. هر استان و بخش بنابر شدت خشکسالی که «بحران» بالاترین سطح آن است، یکی از سطوح را اجرا می‌کند و البته این تدابیر با تصمیم دولت و یا مقام های محلی تغییراتی را هم خواهند داشت. به این ترتیب مصارف اولویت دار ذخیره آب (بهداشت، امنیت مدنی، آب آشامیدنی، بهداشت و تامین آب حیوانات) اعلام می‌شوند. همچنین در محدوده‌های بحرانی آبیاری فضای سبز و برداشت آب برای آبیاری کشاورزی نیز به استثنای برخی از محصولات حساس ممنوع است.

خشکسالی و ضرورت اجرای تدابیر صرفه‌جویی آب در برخی موارد بحث‌هایی را نیز ایجاد کرده است. تازه ترین مورد این اختلاف ها به موافقان و مخالفان آبیاری زمین های گلف و زمین چمن فوتبال مربوط می‌شود. مدافعان محیط زیست آبیاری این زمین ها را ضروری نمی‌دانند اما برخی دیگر با توجه به برگزاری مسابقات بر آبیاری این زمین ها اصرار دارند.

در مقابل فعالان محیط زیست که به توقف آبیاری زمین‌های گلف اصرار دارند و حتی در اقدامی نمادین تعدادی از  سوراخ های توپ زمین ها را با سیمان بستند، مسئولان زمین گلف منطقه بادن (Baden) اعلام کرده اند که این زمین از سال ۲۰۲۰ با آب تصفیه خانه فاضلاب بونو (Bono) آبیاری می‌شود.

خشکسالی تاریخی فرانسه به روایت تصویر

روزنامه فرانسوی «اوئست- فرانس» در گزارشی روایتی - تصویری از خشکسالی فرانسه ارائه داد و کشاورزی را نخستین قربانی خشکسالی خواند.

این در حالی است که استفاده از آب در وضعیت بحرانی برخی مناطق حتی برای مصارف کشاورزی نیز ممنوع شده است. به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود تولید غلات به شدت تحت تاثیر تنش آبی هفته های اخیر قرار گیرد.

از سوی دیگر کم شدن علوفه نیز به کاهش تولید شیر در کشوری منجر می‌شود که دومین صادرکننده محصولات لبنی در اروپاست. تا همین جا نیز تازه‌ترین گزارش از دامداری‌ها نشان می دهد که گرمای هوا به کاهش شیر گاوها به میزان ۲ تا ۳ لیتر در هر روز منجر شده است.

بخش دیگری از گزارش این روزنامه به وضعیت رودها اشاره دارد.

سطح رود در منطقه لا لوآر (Loire) به پایین ترین حد رسیده است و منطقه در آستانه بحران قرار دارد. در صورت اعلام وضعیت بحرانی،‌هر گونه استفاده از رودخانه، صرف نظر از کاربری، ممنوع خواهد بود.

وضعیت رود رون (Rhône ) نیز فرق چندانی ندارد. هم اکنون سطح آب این رودخانه ۴۰ تا ۵۰ درصد کمتر نسبت به زمان مشابه در سال‌های گذشته است.

نمایی هوایی از دریاچه آنتونوآر (Entonnoir) رود لو مو (Le Meu) کاملا خشک شده است منطقه‌ای در جنبو غرب فرانسه

بر پایه این گزارش، خشکسالی همچنین حمل‌ونقل آبی را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده است؛ چندین کانال به روی کشتی‌رانی بسته شده‌اند و در برخی دیگر به دلیل کاهش سطح آب کشتی‌های باری گاهی به کاهش بار خود مجبور می‌شوند.

کاهش سطح آب در کانال وردون (Verdon ) بستر خشک رود وار (Var )

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: فرانسه ، خشکسالی ، پاریس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فرانسه خشکسالی پاریس بی سابقه زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۵۵۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان اردبیل در تنش آبی قرار دارد

فراهم کاظمی آذر گفت: تلفات آب در استان هر سال افزایش یافته و در شرایط فعلی راه جلوگیری از این روند، مصرف بهینه آب و راه اندازی سامانه‌های نوین آبیاری است.

رئیس اداره بهره‌برداری و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با بیان اینکه استان اردبیل با کم‌آبی شدید مواجه است و با این محدودیت منابع آبی امکان توسعه سطح زیر کشت حتی با سامانه‌های نوین آبیاری وجود ندارد ، افزود: استفاده بی‌رویه از منابع آبی موجب کمبود منابع آب‌های زیرزمینی و نابودی آبخوان‌ها شده است.

او با اشاره به هدررفت آب در شبکه آبیاری خدا آفرین گفت: در شبکه آبیاری خدا آفرین بحث الگوی کشت در دستور کار قرار گرفته و به صورت زون‌بندی (حوزه و منطقه) برنامه‌ریزی شده که با اجرای این طرح ضمن جلوگیری از تلفات آب و مدیریت بهینه آب، طرح الگوی کشت هم عملیاتی می‌شود.

کاظمی آذر افزود: با راه‌اندازی شبکه آبیاری خدا آفرین ۳۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی زیر کشت آب می‌رود اما هنوز تاسیسات تکمیل نشده و در حال حاضر از کانال مغان آب مورد نیاز کشاورزان تامین می‌شود.

او بیان کرد: کشاورزان و بهره‌برداران واقعیت‌های کم‌آبی ، محدودیت آب در استان و همچنین تکمیل نشدن تاسیسات آبی را قبول کنند و برای پایداری تولید و کشاورزی با نهادها و دستگاه‌های ذیربط همکاری کنند تا در آینده به مشکل کم‌آبی برخورد نکنیم.

مدیر بهره‌برداری و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل همچنین با اشاره به اجرای طرح داناب در مدارس استان گفت: طرح داناب با هدف فرهنگ‌سازی مصرف بهینه آب ، جلب مشارکت بهره‌برداران ، شهروندان ، دانش‌آموزان و ذینفعان برای ترویج فرهنگ استفاده بهینه از آب در مدارس استان اجرا می‌شود که تحقق آن منجر به رفع تنش آبی در استان خواهد شد.

کاظمی آذر اظهار کرد: در حال حاضر در وضعیت تنش آبی قرار داریم و امیدواریم که بتوانیم با کمک آموزش دهندگان و معلمان به اهداف مورد نظر این طرح برسیم.

او با تاکید بر لزوم بیان واقعیت‌های اتفاق افتاده در منابع آب گفت: به دلیل اضافه برداشت‌های سال‌های اخیر ، تغییر اقلیم و افزایش دما با کمبود شدید منابع آب در استان مواجه هستیم و باید با یک مشارکت همگانی این مشکلات را برطرف کنیم.

کاظمی آذر با اشاره به وضعیت ذخایر سدهای استان و کاهش شدید آورد رودخانه‌های استان افزود: حجم ذخایر سدهای تاثیرگذار استان تقریبا برابر با حجم ذخایر آنها در سال گذشته است و این در حالی است که هنوز وارد ماه‌های گرم سال نشده‌ایم.

او با بیان اینکه باید برای صیانت از منابع آب عزم همگانی وجود داشته باشد، گفت: دانشگاه‌ها ، مدارس ، مراکز علمی و فرهنگی استان در رفع چالش‌های منابع آبی استان مشارکت کرده و راهکارهای علمی خود را در ارتباط با استفاده بهینه و هوشمندانه آب و همچنین چگونگی عبور از تنش و بحران آبی استان ارائه دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم : بارندگی‌ های شدید چند سال اخیر ناشی از تغییر اقلیم است / باید منتظر سیل ها و خشکسالی های بیشتری باشیم
  • مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم: باید منتظر سیل ها و خشکسالی های بیشتری باشیم
  • بازدید رئیس رسانه ملی از طرح سامانه گرمسیری مهران
  • باید منتظر سیل‌ها و خشکسالی‌های بیشتری باشیم
  • بزرگ‌تر‌های تیم اوسمار بلای جان پرسپولیس شدند
  • کشاورزی و سیستم‌های آبیاری ایران باستان
  • احتمالا در آشوب‌های اولیه منظومه شمسی، مشتری در تشکیل ماه موثر بود
  • ماکرون: فرانسه در وضعیت جنگی با روسیه قرار ندارد
  • استان اردبیل در تنش آبی قرار دارد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد